Tallista

Eräs sukulaiseni oli muuttamassa kauemmas näin hienolta paikalta missä Willoughby nykyisin sijaitsee ja koska kaikki Willoughbyn hevoset eivät mahtuneet silloiseen talliin, oli paikka aivan mainio siittolalleni. Sukulaiseni ei tarvinnut kauaa paikkaa kaupata, kun teimme jo kaupat. Tallirakennuksen rakentaminen aloitettiin välittömästä ja vähän myöhemmin rakennettiin myös maneesi. Molemmat rakennukset maalattiin punaisiksi, koska väri sopi oikein hyvin maisemaan. Tallista tehtiin 50 paikkainen siittola, josta löytyy myös 4 varsomiskarsinaa. Meiltä löytyy suuri ja tilava kenttä, jossa voi pitää isompiakin kilpailuja. Kaiken tämän työn jälkeen kaikki oli valmista vihdoinkin ja unelmani toteutui. Heti kun talli avasi ovensa ensimmäistä kertaa vierailijoille, oli kävijöitä reilusti. Osa oli tullut katsomaan upeita hevosiamme, kun taas osa oli tullut katsomaan hienoja tilojamme. Kävijöitä piisasi koko päiväksi, eikä tallissa aivan hiljaista ollut seuraavina päivinäkään.

Siittola Willoughby sijaitsee Saksassa melkein kaupungin keskellä, tosin aika hiljaisen kaupungin keskellä, mutta kyllä täälläkin melua ja pirskeitä riittää! Willoughby on hyvien kulkuyhteyksien päässä. Siittolasta löytyy 50 karsinaa, joista 2 karsinaa ovat varsomiskarsinoita. Kaikki karsinat ovat vain Willoughbyn hevosten käytössä, joten yksityisiä emme majoita talliin. Karsinoissa on isot, kalteroidut ikkunat. Jokaisesta karsinasta löytyy myös ruokakippo ja automaattisesti toimivat vesiastiat. Karsinoissa käytetään alusina turvetta. Orit ja tammat ovat tallin eriosissa. Tallirakennus on tehty vuonna 2007 ja väriltään se on tummanpunainen. Maneesimme on suuri, josta löytyy katsomo mistä voi katsoa vaikka toisten ratsastusta tai kilpailuita. Kenttiä on kaksi, kummatkin hiekkapohjaisia ja hyvin hoidettuja. Estekalustoa tallilta löytyy vaikka kuinka paljon, joten estekalustosta ei puutetta tule koskaan olemaankaan.

Tarhoja meiltä löytyy 16. Jokainen tarha on suuri ja hevosilla on paljon tilaa liikkua niissä. Laitumia meiltä löytyy 3, joista yksi on varsalaidun isommille varsoille, jotka pärjäävät jo itsenäisesti. Toinen tamma ja varsalaidun ja kolmas orilaidun. Laitumet sijaitsevat aika lähellä tallia, joten tallilta on laitumille hyvin lyhyt matka, ehkä n. 1,5 km. Laitumilla riittää hevosille syötävää vaikka koko kesäksi, joten kesällä myös muiden hevosia otetaan Willoughbyn laitumille laiduntamaan.

Tallista löytyy myös pesupaikka, rehuhuone ja satulahuone. Pesupaikka on aktiivisesti käytössä, koska useat siittolan hevoset tykkäävät sotkea itsensä tarhassa ja niitä saa sitten pestä pesupaikalla oman aikansa. Pesupaikalla myös harjataan ja hoidetaan hevoset, eli karsinoissa meillä hevosia ei harjata. Rehuhuone löytyy aivan tallin takaosasta ja sieltä löytyvät kaikki hevosten heinät, kaurat, kivennäiset ja vitamiinit yms. Rehuhuoneesta löytyy myös karsinoiden aluset, eli turvetta. Satulahuone suuri, josta löytyy kaikki tallin hevosten varusteet. Varusteita löytyy aikamoinen määrä. Varusteet puhdistetaan joka päivä, että ne säilyisivät todella hyvässä kunnossa. Varusteiden puhdistus kuuluu lähinnä tallityttöjen tehtäviin, joita meillä käy joka päivä hoitamassa hevosia. Tallista löytyy tietysti ilmastointi.

Tallin säännöt
- tallissa ei saa juosta!
- hevosille pitää antaa ruokarauha!
- hevosten karsinoihin ei saa mennä ilman tallinomistajan lupaa!
- hevosten tarhoihin ei saa mennä myöskään ilman lupaa! Hevosilla ei saa myöskään ratsastaa ilman lupaa!
- hevosille saa antaa makupaloja (porkkanat, omenanviipaleet) tallinomistajan luvalla, mutta muuten ruokinta on täysin kiellettyä!

Päiväjärjestys

Arkisin:
6:00 talli aukeaa, aamuruoat, karsinan puhdistus ja hevosten harjaus
8:00 hevosia liikutetaan
13:00 hevoset tarhaan, päiväruoat
14:30 hevosten haku ja hevosten harjaus
15:00 hevosia liikutetaan
18:00 hevoset tarhaan
19:30 hevoset talliin ja hevosten harjaus
20:30 iltaruoat

Lauantaisin:
6:00 talli aukeaa
6:30 hevosille aamuruoat ja karsinoiden puhdistusta
8:00 hevoset liikutukseen
12:00 hevoset tarhaan ja päiväruoat
14:40 hevoset liikutukseen
16:40 hevoset talliin
18:00 iltaruoat

Sunnuntaisin:
6:00 talli aukeaa
6:15 hevosille aamuruoat
10:00 hevoset tarhaan ja päiväruoat
16:50 hevoset talliin
18:00 iltaruoat

Kuvia

© Gestüt Kempke Hof