Kasvatustoiminta

Willoughby kasvattaa laadukkaita hevosia niin esteratsastukseen, kuin kouluratsastukseenkin sopivia hevosia. Pyrimme kasvattamaan laadukkaita, terveitä, hyväluonteisia ja suorituskykyisiä hevosia. Kasvattajana minulla olisi toivomuksena, että kasvattamaani hevosta käytettäisiin oman painotuslajinsa laatuarvostelussa. Valitsen kasvatin kodin huolella ja pidän sitä silmällä tulevaisuudessakin ja jos huomaan heitteillejättöä, minulla on oikeus ottaa hevonen itselleni ja myydä se uudelleen. Kasvatit ovat tarkasti suunniteltuja ja jos kasvatti ei mene millään kaupaksi, se voi jäädä asumaan Willoughbyyn. Panostamme kasvattiemme laatuun, joten niitä ei synny välttämättä joka kuukausi kolmea enempää. Melkeinpä jokainen kasvatti menee myyntiin ja harvat pidämme itsellämme, mutta poikkeustapauksiakin löytyy. Kasvatusnimemme on Nove ja WLB. Myös of Willoughby kasvattajanimen alle on joskus syntynyt hevosia. Myös sellaisia kasvatteja syntyy, joiden nimestä ei löydy kasvattajanimeä. Tällaisina esimerkkinä toimiikot Torino, Magnum ja Novelle.

Tamma kantaa varsaa viikon ja 2 päivän päästä syntymästään varsan voi vieroittaa. Kilpailukausi ei keskeydy, vaikka tamma olisikin astutettu tai se varsoisi pian.

Voit tehdä myynnissä olevasta kasvatista ostotarjouksen sähköpostitse. Ostotarjouksen tulee sisältää nimesi ja sähköpostiosoitteesi, mistä kasvatista olet kiinnostunut, sivu- ja kilpailunäyttöä, tulevaisuuden suunnitelmia, mihin talliin kasvatti on menossa ja miksi sinun pitäisi saada kasvattini. Tilausvarsojen kanssa sama juttu, mutta laita viestiisi lisäksi myös haluamasi yhdistelmä, varsalle toivomasi sukupuoli ja mahdolliset nimiehdotukset. Tilausvarsaa ei ole aina mahdollista saada, varsinkaan silloin, kun muita kasvatteja on myynnissä. Varsan sivut tulee tehdä mahdollisimman nopeasti ja sivujen osoite tulee lähettää sähköpostiini 2 viikon sisällä ostosta. Orimme astuvat myös ulkopuolisia tammoja, joten, jos kiinnostuit, ota yhteyttä sähköpostitse (osoite yllä), niin voimme puhua asiasta vähän enemmän.

Muihin saksalaisiin puoliverisiin verrattuna holsteiner on yhä melko harvalukuinen. Se on loistava kilpahevonen. Holsteineria käytetään pääasiassa ratsuna, mutta se on myös hyvä valjakkohevonen. Holsteininhevonen on peräisin jo 1200-luvulta. Säkäkorkeus on 160-170 cm. Väri on yksivärinen ja ruunikko on yleisin väritys.

Huolellisen jalostuksen ansiosta trakehner on erittäin hyvärakenteinen ja kevyt ratsuhevonen. Se on rotuna yhtenäisempi kuin monet muut puoliverirodut. Trakehnereilla on jalomuotoinen pää, täysiverisen vaikutus nähtävissä. Pitkä, tyylikäs kaula. Pitkät ja loivat lavat. Hyvä säkä. Syvä runko, muistuttaa täysiveristen runkoa. Vahvat lautaset. Hyvät ja vahvat jalat, nivelet hyvinmuodostuneet. Kovat kaviot. Erinomaiset, notkeat liikkeet. Trakehner on erittäin suosittu ja menestynyt kilparatsu niin koulu-, este kuin kenttäradoillakin. Sen rakenne ja liikkeet ovat erinomaiset ratsulle. Trakehnereita käytetään paljon muiden puoliveristen jalostuksessa niiden keveyden, tyylikkyyden ja hyvän rakenteen takia.

Suomalainen puoliverinen on moderni urheiluhevonen. Yleiskuvan pitäisi olla kevyt, elegantti, sopusuhtainen ja ryhdikäs.Suomalainen puoliverinen on erinomainen ratsu niin esteillä kuin koulussakin. Luonteeltaan FWB:n pitäisi olla helposti käsiteltävä ja selväpäinen. Kuiva pää; suuret, kirkkaat silmät. Pitkä kaula, pään ja kaulan liittymä hyvä. Hyväasentoiset lavat. Ratsulle sopiva säkä. Syvä runko. Selkä ja lanne vahvoja. Lautanen pitkä ja lihaksikas. Hyväasentoiset, kuivat ja hyväluiset jalat, etusäären ympäryksen oltava väh. 20 cm. Nivelet suuret ja selväpiirteiset. Hyvät kaviot. Tahdikkaat ja matkaavoittavat perusaskellajit, hevosen tulee kantaa itsensä ryhdikkäästi. Käynnin tulee olla joustavaa ja energistä, poljennon tarmokasta. Ravin ja laukan tulee olla kevyitä ja lennokkaita, liitovaiheen tulee olla selvä. Lavan liike on irtonaista, takaosan työntö riittävä. Sukupuolileiman tulisi olla selvä.

Hannoverinhevonen on erinomainen ratsuhevonen. Monet menestyneet kilparatsut ovat hannovereja. Hannoverit ovat aina olleet myös hyviä jalostushevosia, joita on käytetty muiden urheiluhevosten parantamiseen niin Euroopassa kuin Amerikassakin. Hannoverinhevonen tulee Saksasta, Hannoverista. Hannoverinhevonen on peräisin jo 1700-luvulta. Säkäkorkeus vaihtelee 162-172 cm välillä. Hannoverinhevoset ovat yksivärisiä ja sitä käytetetään ratsuna.

Myyntiehdot

- hevosen nimeä, sukupuolta, syntymäaikaa ja kasvattajaa ei saa missään nimessä muuttaa
- kasvattajaksi merkattava Willoughby ja linkki sivuille
- jos huomaan heitteillejättöä, minulla on oikeus ottaa kasvatti itselleni
- sivujen osoitteen vaihtumisesta, omistajan sähköpostiosoitteen vaihdoksesta, kasvatin ruunaamisesta tai kuolemasta on ilmoitettava minulle
- kasvateille pitää jättää mielellään muistosivut nettiin

Kasvatit

Holstein

1. t. Marella Nove, s. 16.04.07 (i. Coubriozo PK e. Dear Prudence 54), om. Scilla
2. o. WLB Six Underground, s. 12.09.07 (i. Heijastus Wikés e. Wonderland of Romulus), om. iravella
3. o. WLB Finding Out, s. 05.10.07 (i. Al Capone e. Finding Neverland), om. Christina D.

Hannover

1. o. Nimi, s. 00.00.00 (i. ? e. ?), om. ?
2. t. Nimi, s. 12.07.07 (i. ? e. ?), om. ?
3. t. Nimi, s. 12.07.07 (i. ? e. ?), om. ?

Trakehner

1. o. Lunatic of Willoughby, s. 04.03.07 (i. Cocaine Blues SIN e. Adoro's Magnolia), om. Sara W.
2. o. Denis Nove, s. 06.08.07 (i. Dorian WL e. Adoro's Magnolia), om. marya
3. o. Orlando Nove, s. 27.08.07 (i. Oroaq e. Debüt Kabarett), om. marya
4. t. WLB Yasmina, s. 29.08.07 (i. Shanghai e. Milena GER), om. Kaisa
5. t. WLB Absinthe, s. 27.08.07 (i. Oroaq e. Debüt Kabarett), om. Shyl-perkl
6. t. WLB Belacqua, s. 02.10.07 (i. Skyé e. Milena GER), om. Willoughby
7. t. WLB Calandra, s. 03.10.07 (i. Oroaq e. Grishild Grenata GER), om. Willoughby
8. o/t. WLB ?, s. 04.10.07 (i. Millennium Star T e. Madeira v. Rouce), om. Myynnissä!

Suomalainen puoliverinen

1. o. Torino, s. 15.04.07 (i. Brandon Kin e. Milano), om. Willoughby
2. o. Magnum, s. 12.05.07 (i. Albenstolz M e. Adoro's Magnolia), om. Willoughby
3. t. WLB Fiji Gin, s. 03.09.07 (i. Adoro's Åscar e. Milano), om. Siiri K.
3. t. WLB Bahama, s. 27.08.07 (i. Necromancer PB e. Die Fuchsia), om. heidi.
4. o/t. WLB ?, s. 16.08.07 (i. Luca of Romulus e. Screamy of Romulus), om. Myynnissä!
5. o. WLB Brainstorm, s. 16.08.07 (i. Die Barcelona e. Adoro's Nadine), om. weelow
6. t. WLB Larissa, s. 20.09.07 (i. Zap Zap of Scorpia e. Milano), om. Milja