Arvostelut

Linkin aukaistuani plussapisteitä ropisi roimasti jo heti alussa siitä, että ulkoasu on hyvin kaunis ja omaperäinen. Persoonallisen näköinen ja toimiva kokonaisuus. Värit ovat hyvin rauhalliset, samoin tunnelma. Taustalla ja tekstialueella saisi olla ehkä vähän isompi kontrasti. Eli esimerkiksi tekstialue voisi olla aavistuksen vaaleampi. Ulkoasussa on kiva toteutus ja se toimii hyvin MFF:llä ja IE:llä, resona käytän 1400 x 1050. Georgiaa en ole huomannut paljon virtuaalitalleilla käytettävän fonttina, mutta ei sen puoleen, ei se kovin kauniskaan ole. Etusivun tekstissä harhaillaan liian monen asian välimaastossa. Tuollaiseen pätkään tekstiä on tungettu kaikki mahdollinen kasvatuksen ja tekijäinoikeuksien väliltä. Etusivun teksti on kuitenkin kirjoitettu siististi, mutta näyttäisi kokonaisuudessaan siistimmältä, jos teksti olisi tasattu kumpaankin reunaan. Kuvat ovat suht isoja kooltaan, jonka takia ne lataavat vähänkin hitaammilla yhteyksillä turhan kauan aikaa. "Tervetuloa Willoughbyyn!"-teksti pomppaa turhan paljon silmille etusivulta, se saisi olla pienemmällä. Alemman hevoskuvan ja tervetulotoivotuksen väliin jää aika paljon tyhjää tilaa. Samalla tavalla käy joka sivulla.

Orien ja tammojen sivuilla näyttää kovin autiolta, vaikka hevoset-sivulla kehutaankin, kuinka hevosia on paljon tallissa. Toki ymmärrän (en sentään niin tyhmä ole), että talli on vasta aloittanut ja hevosia ei ole vielä paljoa ehditty ostamaan. Mutta teksti viittaa, että talliin on ilmeisesti paljon tulossa hevosia. Tulevatko kaikki kerralla, vai meneekö siihen pitempi aika? Kuinka pitkän ajan päästä hevoset-sivun teksti alkaa pätemään? Orien ja tammojen sivuilla olisi ollut mukava, jos hevosten pikkukuvat olisi laitettu sinne. Muuten näyttää todella tyhjältä nuo tammojen ja orien omat sivut. Hevosten omat sivut olivat hyvin selkeät ja sieltä löysi kaiken tarvitsemansa. Eiväthän ne mitenkään erikoiset olleet, mutta ovat helppokäyttöiset ja ajavat asiansa oikein mainiosti. Jäi tosiaan vaivaamaan tuo pikkukuvien puuttuminen orien ja tammojen sivuilta, ne olisivat olleet mukavat. Mutta ilmeisesti sinne on tulossa, koska nimen vieressä on "kuva"-teksti. Hevoset-sivu on mielestäni jotenkin turha, sillä ei siitä sivusta nyt kauhean pitkää tulisi, jos orit ja tammat listattaisiin samalle sivulle.

Tallin esittely on suht kattava ja siitä saa hyvän kuvan tallista. Välillä tekstiä lukiessa tosin tuli sellainen olo, että tikusta on yritetty vääntää kymmenen rivin verran asiaa. Että turhasta on väännetty lisää pituutta esittelytekstille. Jos hevoset hoidetaan pesupaikalla, niin miten tämä on käytännössä mahdollista, jos hevosia ollaan hoitamassa useampaa yhtaikaa? Itseäni jäi harmittamaan se, ettei tallin ympäristöstä ole kerrottu oikeastaan mitään ja esittelyssä ei mainita, onko tallilla maastoilumahdollisuus vai ei. Pituutta tekstiin tosiaan olisi saanut sillä, että kerrotaan vaikka ympäristöstä. Silloin tarhoista ja laitumista ei olisi pakko jauhaa kokonaisen neljän rivin verran. Onko sille jokin erityinen syy, että hevosia ei hoideta karsinoissa? Tuli vain mieleeni, koska se on oikein erikseen mainittu esittelytekstissä. Muutamia kirjoitusvirheitä löysin pikaisella lukemisella esittelytekstistä (esim. "välittömästä", "alusteet" <- taipuu oikealla tavalla muotoon aluset). Kannattaa siis tarkistaa vielä muutkin sivut mahdollisten kirjoitusvirheiden varalta. Kuvat tallista ja ympäristöstä olivat plussaa ja toivat heti enemmän elävyyttä esittelytekstiin.

Toiminta-sivulla on näköjään sama järjestelytapa kuin hevoset-sivullakin. Että siellä vain vähän tekstiä ja linkkien kautta ohjataan kahteen eri paikkaan. Kilpailut-sivua vilkaistuani tulin siihen tulokseen, että tekstiä on sen verran vähän, että se voisi olla aivan hyvin suoraan toiminta-sivulla. Ainakin omasta mielestäni on ärsyttävää, jos linkin takaa paljastuukin vain uusia linkkejä, eikä pääsekään heti haluamalleen sivulle. Olenko aivan väärässä, jos väitän, että tallin esittelysivulla ei mainittu olevan tallilla maneesia? Vain kaksi kenttää. Silti kilpailut-sivulla mainitaan tallilla olevan myös maneesi. Ja kilpailut-sivulla mainitaan myös ne maastot, joista kaipasin juttua esittelysivulle. Periaatteessa kilpailuille tarkoitetulta sivulta löydän paljon tietoa, jota halusin nähdä esittelysivulla. Kasvatus-sivulla tulee taas sellainen tunne, että sivulle ollaan haluttu vääntää tikusta asiaa kymmenen rivin verran, jotta tekstiä olisi mahdollisimman paljon. Siksipä en ymmärräkään, miksi rodut on pitänyt esitellä kasvatus-sivulla. Jos ne välttämättä haluaa jollakin tavalla esitellä, niin paljon kätevämpää olisi laittaa linkit hevosmaailma.netiin.

Vieraskirja saisi olla värimaailmaltaan samanlainen kuin ulkoasukin. Valkoinen vieraskirja hyppää suorastaan silmille, eikä ole erityisen kaunista katseltavaa. Tallisi oli kuitenkin erittäin mukavan oloinen ja tulen varmaankin vierailemaan siellä myös vastaisuudessakin. Hyvä pohja sillä on kuitenkin jatkolle, toivottavasti tämä hanke ei kaadu muutaman kuukauden sisällä. Myönnän, että viestini taisi venyä vähän ylimitoitetuksi, mutta sen siitä saa kun väsyneenä erehtyy jotain tekemään. Toivon sinun kuitenkin lukevan koko tekstin ja miettivän kritiikkiäni, jota annoin mielestäni ihan asiallisella tavalla. Mutta positiivisiakin asioita on paljon. Jalkapalloja ei sitten tästä vedetä nenään, eihän?

- Sanni., 07.02.07

Willoughby:sta saa ensivaikutelmalta tosi kivan kuvan. Ulkoasu on tosi hieno. Kuitenkin mainokset ärsyttää (siis kun tulee sivulle, niin aukee kauhee kasa mainoksia). Etarin tekstissä on kerrottu selkeästi ja mukavan pitkästi kaikenlaista tietoa tallista. Ne muutamat hevoset jotka tallilla on, niin ovat oikein mukavan oloisia ja hevosten sivut on oikein siististi tehdyt. Muutenkin siististi tehty paikka, ja tosi viihtyisä!

- Hilu, 06.02.07